MADRUGADA

Det er duket for en av Norgeshistoriens mest etterlengtede gjenforeninger når Madrugada legger ut på veien i 2019. De to annonserte konsertene i Oslo Spektrum solge ut på 48 timer, og nå er det klart at den første Østfoldkonserten til bandet legges til Sarpsborgfestivalen. 

Bandet markerer i 2019 20-årsjubileumet til det legendariske debutalbumet, Industrial Silence. På scenen disse kveldene står tre av de fire originale medlemmene, Sivert Høyem, Frode Jacobsen og Jon Lauvland Pettersen. 

Madrugada signerte sin første platekontrakt sommeren 1998. September året etter, gikk debutalbumet sensasjonelt rett inn på førsteplass på VG-lista. Albumet er blitt stående som en av norsk rocks virkelig store klassikere. 

SF19_jpg_madrugada.jpg

De neste ti årene ga Madrugada ut ytterligere fire studioalbum, det siste, selvtitulerte, ble påbegynt før gitarist Robert Burås gikk bort i 2007 og ble utgitt i 2008.

På sine ti år som band befant Madrugada seg kontinuerlig i toppsjiktet av norske band, og hadde også en betydelig karriere utenfor Norge. De har mottatt tilsammen fem Spellemannpriser, inkludert «Årets Spellemann», to Alarmpriser, samt en rekke salgstroféer.

Hør mer av Madrugada her.

Hans Petter Haaland