DIVEST

divest.jpg

Indiebandet Divest spiller catchy, hjemmelaga gitarpop inspirert av The Strokes, Pavement og vårlige langtidsvarsler. De elsker gode refrenger, umiddelbare gitarhooks, spøkelsesprogrammet ‘uhu’ og tanken på at alt kommer til å ordne seg. 

Bandet oppsto blant jorder og jordbæråkre i landlige Rygge kommune over et rykte om at det fantes ikke bare én, men to gitarister i traktene. Låtskriverduoen Kase og Hansa rekrutterte senere resten av besetningen i en skatehall og på et hyggelig 17. Mai arrangement. 

Med et ben plantet i 2000-tallets New York, et annet i Britpopens Manchester, samt et tredje bein et sted i samtidens tilbakelente DIY-indiesfære, koker bandet opp toasty guitartunes i studiokollektivet ‘Rhodos’. 

Debutsingelen ‘throw me off’ ble listet på P3 før den i det hele tatt var utgitt, og ‘Wingside’ har sørget får omtaler på diverse toneangivende, internasjonale musikkblogger. Til våren kommer bandets foreløpig utitulerte debut-EP. 

Hør mer av artistene som kommer til Sarpsborgfestivalen her!

Hans Petter Haaland