HIMMELHØYT

 Er kjent for sine rastløse råkkekonserter ledet an av frontmann og tekstforfatter Audun Jakobsen. Det oser av mangfold og referansene strekkes innenfor alt fra pop, rock og indie til emo og post-hardcore. Likevel skaper de sitt eget univers der alt havner i Himmelhøyt-bagen. Masse patos, masse digg groove, og et sound som låter strøkent uten at det går på bekostning av brodd. Se for deg at The Killers møter Håkan Hellstrøm i år 2000, og starter et råkkeband på norsk.  

Himmelhøyt.jpg

 Tekst-landskapet baserer seg på karakterene Lucas og Lena, to strake motsetninger som er hverandres “alt de ikke ville ha”. Hele følelsesspekteret brettes ut og vi er blant annet vitne til møkkete krangler som smerter inn til ryggmargen, og forelskelser og hengivenhet av typen “jeg klarer ikke stå stille”. Tematikken er likevel universell, og Himmelhøyt er plattformen hvor Audun får ventilert sine oppfatninger av verden.

Tidligere har de gitt ut et knippe singler som endte opp i fem spors EP-en "Alt vi har". Samt dobbelsingelen "JTHFMN / Sjela i bløt" live fra Norsk Lydstudio.  

Debutsingelen "Fritt fall" har fått mye kjærlighet fra NRK P1 med jevnlig rotasjon fra fødsel til dags dato. "Alt annet kommer etterpå" fikk medvind fra Spotify og deres spilleliste "New Music Friday", som resulterte i en plass på "Norway Viral 50", høgst oppe på 14-plass! Ordentlig Radio A-listet "Føkka som du" og "Lovløs" hadde premiere hos Ruben på P3.  

Hør mer fra artistene so kommer til Sarpsborgfestivalen her!

Hans Petter Haaland