Karpe Diem og CC Cowboys avslutter hver sin dag på Sarpsborgfestivalen

Siden Karpe Diem debuterte med EPen ”Glasskår” i 2004 har karrierekurven kun gått en vei – rett til værs. Med listetopper, strålende kritikker og en haug med priser, har Oslo-bandet opparbeidet seg en trofast fanskare landet over. I 2010 ble Karpe Diem belønnet med den gjeve ”Årets Spellemann” som første hiphopartist noensinne.

Etter eventyrlig suksess med sitt forrige album ”Kors på halsen, ti kniver i hjertet, mor og far i døden”, kom gutta tilbake med et brak nå i november med sitt nye prosjekt ”Heisann Montebello”. Med tre helt rå låter og tre like rå videoer tapetserte de vg.no og noterte seg for høye listeplasseringer på hitlistene.

”For et comeback av Norges mest populære rapduo. Deres nye låter har blitt listet etter tur på alle landets største radiokanaler, og bandet toppet lanseringen med en fantastisk opptreden på P3 Gull. Dette blir helt rått!”, sier en meget fornøyd festivalsjef Hans Petter Løkkebakken.

CC Cowboys er et av Norges mest populære band, og feiret nylig 25 år i norsk musikkbransje. Fredrikstad-bandet har en hitkatalog få forunt og har solgt album i bøtter og spann siden starten. Med hits som ”Tigergutt”, ”Vill, vakker & våt”, ”Kanskje du behøver noen” og ”Nå kommer jeg og tar deg” er det få som ikke har et forhold til dette bandet.

”CC Cowboys er et av de viktigste og største rockebandene i Norge gjennom tidene. Magnus Grønneberg og CC Cowboys har herjet den norske rockescenen i 25 år, og trekker fremdeles fulle hus. Stemningen i amfiet i Kulås kommer til å stå i taket når de går på scenen. Etter årets drømmestart i Kulås amfi har vi fått mange artistønsker fra publikum, og navnet som uten tvil har dukket opp flest ganger er CC Cowboys. Det er derfor utrolig gøy at vi når kan bekrefte bandet til festivalen vår”, sier bookingsjef Hans Petter Haaland. 

Siri Hveem