Tomas ledin (S), marit Larsen og gabrielle til sarpsborgfestivalen

Skjermbilde 2015-02-23 kl. 12.13.06.png

Den svenske musikeren, sangeren og gitaristen Tomas Ledin er klar for Sarpsborgfestivalen. Artisten har de siste fire tiårene gitt oss låter som «Just nu», «Sensuella Isabella», «Snart Tystnar Musiken», «Sommaren Är Kort» og «En del av mitt hjärta». Ledin er nå høyaktuell med sitt nye album «Spår – Tomas Ledin». En eksklusiv samleboks der hele hans 40 år lange karriere er samlet på sju cder, samt en medfølgende 90-siders bok.

«Etter drøyt 40 år som artist er Tomas Ledin – om mulig – mer elsket og større enn noensinne. Han har et stort navn i Sarpsborg, og det føles helt riktig å ha han på plakaten når vi drar i gang første utgave av Sarpsborgfestivalen», sier festivalsjef Hans Petter Løkkebakken.

Skjermbilde 2015-02-23 kl. 12.12.56.png

Allerede som tenåring var Marit Larsen et verdensnavn innen popmusikk, som en del av gruppa M2M. Flere Spellemannpriser, 5 soloalbum og en alarmpris senere er det en anerkjent soloartist som nå er klar for Sarpsborgfestivalen. Med låter som «Don´t Save Me», «Under The Surface» og «If A Song Could Get Me You» har Marit Larsen servert popperler få andre kan matche. I høst slapp Marit Larsen sitt femte album «When The Morning Comes», som hun også har produsert selv, til strålende kritikker fra et samlet norsk pressekorps. Albumet mottok også to Spellemann-nominasjoner.

Etter eventyrlig suksess med hits som «Ring Meg», «Bordet», «Høster» og sitt Spellemann-nominerte debutalbum er Gabrielle nå tilbake med ny musikk. Singelen «Fem Fine Frøkner» var en av 2014s absolutt største hits og i flere uker den mest spilte låten på norsk radio. Låta ble nominert både til årets låt på P3Gull, og årets hit på Spellemannprisen. Bergensjenta var også den eneste norske artisten som fikk opptre på Nobelkonserten som ble sendt ut til 350 millioner husstander verden over.

Festivalsjefen er godt fornøyd med responsen så langt, og Sarpsborgfestivalen slipper nå også billettene til festen i Kulåsparken.

«Responsen den første uka har vært overveldende. Det har vært masse gode tilbakemeldinger fra folk som gleder seg. Det er tydelig at mange hadde ønsket seg en festival i Sarpsborg. Billettene er nå sluppet, så nå er det bare å sikre seg billett til årets fest i Kulåsparken», avslutter festivalsjefen.

 

Siri Hveem