Ny festival i sarpsborg. Veronica Maggio (S) og Kurt Nilsen er allerede bekreftet

Sarpsborgfestivalen er navnet på den nye festivalen som går av stabelen for første gang i Kulåsparken 28. og 29. august. De som står bak festivalen lover å lage en festival som Sarpsborg kan være stolt av og glede seg over i mange år fremover.

– Endelig skal Sarpsborg få sin egen festival. Jeg gleder meg enormt til venner, naboer og kollegaer skal samles i Kulåsparken siste helga i august. Gjennom to magiske kvelder og et familiearrangementet på dagtid lørdag under festivalen skal vi tilby en helg Sarpsborg har ventet på, sier den ferske festivalsjefen Hans Petter Løkkebakken.

Bak festivalen står en bred gruppering av lokale krefter med hjelp av profesjonelle festivalarrangører.

– Vi er veldig fornøyde med å ha fått sammen dette laget som nå skal lage Sarpsborgs nye festival. Lokale initiativtagere, Haaland, Eidsvåg & Strøm og Mentometer, skal sammen med Sarpsborg 08, iSarpsborg og Sarpsborg kommune bidra med å lage en festival byen vår kan være stolt av, og ha glede av i mange år fremover, fortsetter festivalsjefen.

Musikkselskapene Haaland, Eidsvåg & Strøm og Mentometer gleder seg til å bidra til den nye festivalen. Og kan allerede nå avsløre de to første navnene til festivalen.

– Vi jobber langsiktig og seriøst med de festivalene vi er involverte i, og gleder oss veldig til å lage festival i Sarpsborg. Vi går ydmykt løs på oppgaven, og håper å skape et møtepunkt for Sarpinger i mange år framover, sier Hans Petter Haaland i Haaland, Eidsvåg & Strøm, bookingsjef for Sarpsborgfestivalen.

– Bookingen er allerede godt i gang, og det er med stor glede vi nå kan avsløre de to første navnene på plakaten. Svenske Veronica Maggio og Kurt Nilsen kommer til Sarpsborgfestivalen, avslutter han. 

Veronica Maggio slo gjennom med et brak i 2006 med debutalbumet «Vatten och bröd». Albumet sikret henne en Grammis i Sverige, og Maggio ble også raskt en norsk favoritt. Med fire fantastiske album, og låter som «Måndagsbarn», «Jag kommer», «Velkommen inn», «Sergels torg» og «Mitt hjärte blöder» har hun etablert seg som Skandinavias popdronning.

Skjermbilde 2015-02-23 kl. 12.04.58.png

Med Kurt Nilsen er en av Norges største artister også klar for Sarpsborgfestivalen. Rørleggeren fra Bergen sang seg inn i alles hjerter da han vant Idol i 2003, og har fulgt opp med å både vinne World Idol, toppet VG-lista flere ganger og vunnet to Spellemannpriser. Suksessene til Kurt Nilsen har vært mange gjennom hans 11 år i musikkbransjen. Han har imponert som popsanger både på norsk og engelsk, gjort braksuksess som en del av supergruppa «Hallelujah live», sunget country med Willie Nelson, og gitt ut juleplate som er streamet hele 22 millioner ganger. Med lomma full av hitlåter, ønsker vi også Kurt Nilsen velkommen til Kulåsparken i august.

 

 

Posted on January 24, 2015 .