Morten Abel til Sarpsborgfestivalen

Morten Abel.jpg

Over åtte år etter «Some Of Us Will Make It», det forrige soloalbumet fra Morten Abel, er den norske poplegenden endelig tilbake. Og for første gang i solokarrieren har Abel laget ei norskspråklig skive!

Han hadde lenge hatt lyst til å lage et soloalbum på norsk, men det var først etter at Odd Nordstoga ble kontaktet at planene begynte å ta form. Nordstoga takket på strak arm ja til å være produsent, og det ble raskt arrangert hyttetur til et ensomt sted på Hardangervidda for at de to skulle få anledning til å bli skikkelig kjent med hverandre. Etter noen lange spaserturer i ulendt terreng, hadde de to blitt såpass gode venner at arbeidet med albumet kunne starte. Albumet, som akkurat er sluppet, gikk til topps på VG-lista.

«Morten Abel har gjennom en årrekke trollbundet det norske folk, både som soloartist og som vokalist i bandene The September When og Mods. Hans fantastiske karriere fikk nylig sin velfortjente hyllest da Abel mottok hedersprisen under årets Spellemannshow.» sier bookingsjef Hans Petter Haaland.

«Morten Abel kommer til Sarpsborgfestivalen med fullt band, og med hits «Cries Like A Baby», «Be My Lover», «Tulipz» og «Birmingham Ho» blir det garantert topp stemning i Kulåsparken. Vi er veldig stolte av at alle disse artistene vil komme til vår nye festival, samtidig som vi er helt overveldet over responsen vi får fra folket!» Sier en glad festivalsjef Hans Petter Løkkebakken.

Siri Hveem