ONKLP & DE FJERNE SLEKTNINGENE TIL SARPSBORGFESTIVALEN

På ett år har OnklP & De Fjerne Slektningene gitt oss et sterkt debutalbum, gjort sjangerfusjonen rap-rock populær, truffet et enormt publikum rett i hjertet med en helt spesiell låt om angst, solgt til platina, gått rett til andreplass på VG-lista med sitt andre album «Slekta II», og spilt hele tre utsolgte Rockefeller i Oslo. Bandet selv gleder seg til å komme til Sarpsborgs nye festival:

«Gratulerer med ny festival, Sarpsborg! Vi gleder oss enormt til å komme til sommeren, og lover en skikkelig fest,» sier OnklP & De Fjerne Slektningene.

OnklP & De Fjerne Slektningene dukket opp fra intet for et år siden, da medlemmer fra blant annet Oslo Ess og Turboneger slo seg sammen med rapperen OnklP. I januar 2014 slapp de sin første singel «Panderosa», og ga med dét første smakebit på noe som skulle bli en stor suksesshistorie. Debutalbumet kom våren 2014 til fantastiske kritikker. Suksessen fortsatte med kanskje årets viktigste låt i «Styggen på Ryggen», slippet av den kritikerroste andreplata Slekta II og to priser på P3Gull.

«Dette bandet har på ett år blitt allemannseie i Norge. De spiller for fulle hus landet rundt, samtidig som OnklP har sjarmert alle gjennom sin deltakelse i Hver Gang Vi Møtes.» sier festivalsjef Hans Petter Løkkebakken.

«OnklP & De Fjerne Slektningene har det siste året vist seg å være et av våre sterkeste liveband. Kanskje ikke så overraskende med et band satt sammen av medlemmer fra Oslo Ess og Turboneger. Når man i tillegg setter til en vokalist som det siste året har overvunnet hele Norge med sine oppriktige tekster, og fantastiske tilstedeværelse, er det ikke rart at dette funker som bare det!» sier bookingsjef Hans Petter Haaland.

Siri Hveem