Folkekjære Kari Bremnes og stjerneskuddet Bendik til Sarpsborgfestivalen, og kveldsprogrammet er dermed komplett

Kari Bremnes har vært en av landets mest populære og produktive artister siden hennes platedebut sammen med broren Ola i 1980. Over 30 år senere står dama fra Svolvær fortsatt like stødig som en bauta i norsk musikkliv. Med kjente og kjære låter som «Københavnerkneipe», «Å kunne æ skrive» og «E du nord» og en rekke kritikerroste album, har Bremnes klart noe så sjeldent som å både bli en folkefavoritt og en prisvinnende artist. I løpet av sin innholdsrike karriere har hun vunnet blant annet hele tre Spellemannpriser, Edvard-prisen og Tekstforfatterfondets ærespris. 

”Hennes sceneutstråling og karisma gjør Bremnes til en stadig aktuell liveartist, noe hennes mange konserter og festivalopptredener i 2015 nok en gang understreket. Vi er veldig glade for at Kari Bremnes vil åpne Sarpsborgfestivalen 2016.” sier festivalsjef Hans Petter Løkkebakken.

Bak artistnavnet Bendik, som opprinnelig startet som et band, står Silje Halstensen. Hennes særegne og kjølige indiepop har lenge begeistret både kritikere og publikum. Med tredjeplaten «Fortid», som ble sluppet tidligere i år nådde hun også ut til et bredere publikum. Spesielt singlene «Siste gang», som hun fremførte under Spellemannprisen og «Kriger» (spilt live på NRKs «Lindmo») har festet seg godt der ute i de tusen hjem. 

”Som liveartist har Bendik vokst seg stor, i takt med den øvrige musikalske utviklingen. Hun er ikke redd for å formidle de store følelser og ord, det er en glede å kunne presentere en av de mest spennende artistene i Norge om dagen. Festivalen vår skal levere de store kjente, men også de spennende nye artistene, og nettopp det føler vi at Sarpsborgfestivalen 2016 gjør.” sier bookingsjef Hans Petter Haaland.

Siri Hveem