Madrugada, Ina Wroldsen og deLillos til Sarpsborgfestivalen

Det er en sann glede å ønske legendene i Madrugada, superstjernen Ina Wroldsen og hele Norges deLillos velkommen til Sarpsborgfestivalens 5-årsjubileum i 2019.

«Det har nærmest vært et folkekrav å få Madrugada til festivalen vår i år, og vi er superstolte over at den første konserten Madrugada gir i Østfold på lang, lang tid blir nettopp på Sarpsborgfestivalen 2019», sier festivalsjef Hans Petter Løkkebakken.

«I tillegg er det bare å finne frem danseskoene, det er nemlig duket for hitparade når Ina Wroldsen inntar Kulåsparken. Og sommeren er jo ikke helt komplett uten en liten dose deLillos, Norges koseligste band byr alltid på sommerstemning og allsang. Vi gleder oss!», avslutter han.

 

Madrugada

Madrugada er klare for Sarpsborgfestivalen 2019

Madrugada er klare for Sarpsborgfestivalen 2019

Det er duket for en av Norgeshistoriens mest etterlengtede gjenforeninger når Madrugada legger ut på veien i 2019. De to annonserte konsertene i Oslo Spektrum solge ut på 48 timer, og nå er det klart at den første Østfoldkonserten til bandet legges til Sarpsborgfestivalen.

Bandet markerer i 2019 20-årsjubileumet til det legendariske debutalbumet, Industrial Silence. På scenen disse kveldene står tre av de fire originale medlemmene, Sivert Høyem, Frode Jacobsen og Jon Lauvland Pettersen.

Madrugada signerte sin første platekontrakt sommeren 1998. September året etter, gikk debutalbumet sensasjonelt rett inn på førsteplass på VG-lista. Albumet er blitt stående som en av norsk rocks virkelig store klassikere. 

De neste ti årene ga Madrugada ut ytterligere fire studioalbum, det siste, selvtitulerte, ble påbegynt før gitarist Robert Burås gikk bort i 2007 og ble utgitt i 2008.

På sine ti år som band befant Madrugada seg kontinuerlig i toppsjiktet av norske band, og hadde også en betydelig karriere utenfor Norge. De har mottatt tilsammen fem Spellemannpriser, inkludert «Årets Spellemann», to Alarmpriser, samt en rekke salgstroféer.

 

Ina Wroldsen
Få norske popartister har en like imponerende hit-katalog å vise til som Ina Wroldsen. Wroldsen har nytt stor suksess både som låtskriver for internasjonale giganter som Britney Spears, Shakira, Pussycat Dolls, One Direction, Clean Bandit og Demi Lovato, for å nevne noen

Ina Wroldsen er klar for Sarpsborgfestivalen 2019

Ina Wroldsen er klar for Sarpsborgfestivalen 2019

Hennes egen internasjonale popstjernestatusen ble et faktum da hun tok det artistiske steget fra bakkvinne til frontfigur med egne låter som «Aliens», «Strongest», og «Lay It On Me», samt den gigantiske suksessen med singelen «How Deep Is Your Love», som hun skrev for Calvin Harris, som valgte å beholde hennes vokal på megahiten.

Wroldsen har mottatt utallige internasjonale priser og har vært nominert til både Brit Awards og Spellemannspriser.

De siste årene har Wroldsen også med stort hell etablert seg som en solid liveartist med et bredt og engasjert publikum, og vi gleder oss stort til å se henne på scenen på festivalen vår til sommeren.

«Ina Wroldsen har det meste: En utrolig stemme, tekster med substans og lekkert produserte poplåter. Vi tror hennes glamorøse og proffe liveshow vil passe perfekt for festivalpublikummet vårt», sier festivalsjefen.

 

deLillos

deLillos er et band som er kjent og kjært for de aller fleste her til lands.

Med klassikeralbum dom «Hjernen er alene», «Neste sommer» og «Suser avgårde», har de for alltid skrevet seg inn i den norske sangboka.

Sammen med Raga Rockers, Dumdum Boys og Jokke & Valentinerne blir deLillos ofte omtalt som fire store i norske rock gjennom tidene.

deLillos er klar for Sarpsborgfestivalen 2019

deLillos er klar for Sarpsborgfestivalen 2019

Frontmann Lars Lillo Stenberg har i tillegg gjort seg bemerket både med egne låter og som deltager i TV-suksessen «Hver gang vi møtes».

deLillos har i 30 år vært et av landets viktigste pop- og rockband, og har klart kunststykket å holde seg både relevante og interessante. Da de feiret sitt 30-årsjubileum i 2015, feiret de med konserter over det ganske land og avsluttet med 10 dagers konsert i Oslo hvor de like godt framførte alle sine 240 utgitte låter live.

Siden sommeren 2016 har bandet utgitt tre album. “Peiling på seiling” og “La oss ble fri for all nostalgi" og «Sveve over byen med Kringkastingsorkesteret» som alle har blitt mottatt med strålende kritikker. 

 

Sarpsborgfestivalens 5-årsjubileum finner sted i idylliske Kulåsparken 30. og 31. august 2019.

 

Kjøp billetter her!

Meld deg på Facebookeventet her!

 

Hans Petter Haaland